Kategorije
Premier liga ponovno nailazi na londonski Derby, Chelsea u kontranapadu i poraz Tottenhama
08 Nov

Premier liga ponovno nailazi na londonski Derby, Chelsea u kontranapadu i poraz Tottenhama


11. kolo Premier lige ponovno je pokrenulo žestoki "londonski derbi", uvevši navijače u buru nogometnih borbi. Prvoplasirani Tottenham u Premier ligi, bez poraza u deset utakmica i pun samopouzdanja dočekao je Chelsea koji nije bio deseti. Ovo je utakmica visokog profila, s dvije londonske momčadi uvijek pune neizvjesnosti i drame. Sadašnji trener Tottenhama Postkoglu preuzeo je trenersku dužnost Tottenhama i odlučan je dati sve za taj Promocija Dječji dres Tottenham Hotspur. Igrao je dobro u prvih deset utakmica sezone, držeći momčad čvrsto na vrhu tablice Premier lige.


Ujedno, aktualni trener Chelseaja je Pochettino, koji je nekoć bio trener Tottenhama. Preuzeo je Chelseajev trener, preuzeo plavi Promocija Dječji dres Chelsea i na svoja pleća preuzeo velike odgovornosti. Međutim, rezultat Chelseaja u prethodnim kolima utakmica Premier lige bio je nezadovoljavajući, a navijači su počeli brinuti o igri momčadi. Međutim, nogometne utakmice često su pune drame, a ni ova utakmica nije bila iznimka. Taman kada je većina mislila da će Spursi ponovno pobijediti, stvari su se dramatično promijenile na terenu. Romero i Udoji su istjerani crvenim kartonima jedan za drugim, ostavljajući Tottenham sa samo 9 igrača da se suoče s Chelseajevih 11 igrača. Unatoč velikim poteškoćama, Tottenham se još uvijek mučio s otporom, no Chelsea je na kraju preokrenuo pobjedu 4-1 i dobio utakmicu.


Ova pobjeda je od velikog značaja za oba trenera. Postkoglu je pokazao hrabrost i napadački duh tijekom utakmice i unatoč konačnom porazu, njegova momčad je dobro igrala i imala je mnogo navijača Tottenhama koji su navijali za njihovu upornost i strast. Pochettino je iskoristio ovu pobjedu kako bi dokazao da je spreman prevladati poteškoće za momčad kada preuzme mjesto trenera Chelseaja. Ovaj "Londonski derbi" ostat će zapamćen kao prekrasna nogometna fešta. Chelsea se napokon posljednja nasmijala. Čestitke Pochettinu i Chelseaju. Ova je utakmica također pokazala navijačima nepredvidivost i dramatičnost nogometa, još jednom dokazavši da je nogomet sport pun strasti i iznenađenja.