Kategorije
Gozba Lige prvaka, taktičko natjecanje između Guardiole i Ancelottija
19 Apr

Gozba Lige prvaka, taktičko natjecanje između Guardiole i Ancelottija


U nogometnom svijetu plavi Promocija Dječji dres Manchester City i bijeli Promocija Dječji dres Real Madrid predstavljaju hegemoniju Premier lige i velikane La Lige, dok su Guardiola i Ancelotti duševni mentori ova dva tima. Njihov susret nije bio samo dvoboj na terenu, već i legendarni okršaj.


Guardiola je koristeći svoju jedinstvenu nogometnu filozofiju postupno izgradio Manchester City u dominantnog igrača u Premier ligi. Bilo u Barceloni ili Manchester Cityju, pokazao je izvanredan talent i vodstvo te je postao ponos navijača. Obukavši plavi dres Manchester Cityja, iskoristio je svoje jedinstvene spoznaje o nogometu kako bi vodio momčad u raznim natjecanjima i postigao niz briljantnih postignuća. S druge strane, Ancelotti je preuzeo bijeli dres Real Madrida i na svoja pleća preuzeo veliku odgovornost. Kao trener Real Madrida, Ancelotti ima još veće obveze, jer svaki potez Real Madrida izaziva pažnju navijača diljem svijeta. Kad su se susrela dva trenera svjetske klase, dvoranom se osjetio miris baruta. U četvrtfinalu ovosezonske Lige prvaka Manchester City i Real Madrid započeli su žestoko nadmetanje. Prva runda završila je neriješeno 3-3, a dvije su strane započele izvođenje jedanaesteraca u drugoj rundi. Na kraju je Real Madrid slavio rezultatom 4-3 i prošao u polufinale.


Na terenu su suparnici, ali izvan terena prijatelji koji se poznaju dugo. Međusobno se poštuju i cijene. Iako je Manchester City poražen u ovosezonskoj Ligi prvaka, u natjecateljskom nogometu nikada ne postoji stalni pobjednik ili stalni gubitnik. S nestrpljenjem čekajmo da sljedeći put, kada Guardiola i Ancelotti opet odvedu svoje momčadi u Ligu prvaka, ponovno krenu u žestoku nogometnu feštu.